Mobil töltőfej a Hexán telephelyén

Az újabb fejlesztésünk a professzionális ügyfélkiszolgálást érdekében jött létre.

Hexán Kft. fő tevékenységei közé tartozik a vegyi anyagok kis kiszerelése és azok értékesítése. A telephelyen erre a célra telepített kútfejek kerültek kialakításra, ahol a benzinkutakhoz hasonló módon, 6 darab 5 m3-es tartályból megtáplálva történik az oldószerek és más vegyi anyagok kifejtése.

A versenybenzinek esetében is jó lehetőségnek tűnt egy kútfejes kiszolgálással támogatott hordótöltő rendszer létrehozása, ezért a MOL inkurrencia raktárában fellelhető használaton kívüli kútoszlopok közül kiválasztásra került egy fejlesztésre alkalmas modell.

Ezt az eszközt - egy Minor Capex projekt keretén belül - mobil kiszolgálásra alkalmassá tette a Hexán fejlesztői csapata. Az új eszköz egy kerekes kármentőre szerelve, gyakorlatilag bárhol a telephelyen képes megvalósítani a kiszerelési feladatot IBC tartályokból való megtáplálás segítségével.

Ezzel az újítással a verseny-üzemanyagok kihordózásának átfutási ideje közel a felére csökkent. Ez azért is hasznos a Hexán Kft. számára, mert a MOL Racing Fuel portfolió sikerének köszönhetően a hordós értékesítés várhatóan sokszorosára fog nőni az elkövetkező időszakban.

 

References

  • Richter Gedeon
  • Sanofi
  • Reanal Labor
  • Suzuki
  • Mol Group